Fejsbuk pooštrava nadzor sadržaja reklama i poruka

Uprava društvene mreže Fejsbuk odlučila je danas da pooštri nadzor sadržaja, tako što će zabraniti poruke mržnje u reklamama, a predviđa da doda upozorenja na poruke koje bude ocenila kao problematične.
Fejsbuk pooštrava nadzor sadržaja reklama i poruka
Foto: Pixabay
Fejsbuk će od sada povlačiti poruke u kojima se navodi da osobe određenog porekla, etničke zajednice, pola ili seksualne orijentacije predstavljaju pretnju za bezbednost ili zdravlje drugih, rekao je direktor i osnivač te društvene mreže Mark Zakerberg (Zuckerberg).
 
Ta mreža se već nekoliko nedelja suočava sa sve većim pritiskom predstavnika civilnog društva, kao i nekih zaposlenih, korisnika i klijenata koji traže bolje rukovodjenje sadržajima koji pozivaju na mržnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija