Lego privremeno obustavlja reklamiranje na društvenim mrežama

Danska kompanija Lego saopštila je da na 30 dana obustavlja reklamiranje na svim društvenim mrežama, pridružujući se drugim velikim firmama u borbi protiv rasizma na društvenim mrežama.
Lego privremeno obustavlja reklamiranje na društvenim mrežama
Foto: Pixabay
"Želimo da imamo pozitivan uticaj na decu i svet koji će dobiti kao nasleđe. To znači pozitivni i inkluzivni uticaj na digitalno okruženje, u kojem nema mesta za govor mržnje, diskriminaciju i dezinformaciju", izjavila je predstavnica marketinga kompanije Lego Julija Goldin.
 
Lego se početkom juna angažovao protiv rasizma i poklonio je četiri miliona dolara u borbi protiv ksenofobije i rasnog nasilja u svetlu demonstrancija izazvanih posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu. Bojkot reklama pokrenulo je više od 400 preduzeća među kojima Adidas, Koka-kola, Levis i Starbaks.
 
Te kompanije odlučile su da bojkotuje društvene mreže koje zarađuju na njihovim reklamama, kako bi blokirale i zabranile sadržaje koji podstiču mržnju, rasizam i nasilje. Već je reagovala uprava Fejsbuka, koja je nedavno odlučila da pooštri nadzor sadržaja, tako što će zabraniti poruke mržnje u reklamama, a predviđa da doda upozorenja na poruke koje bude ocenila kao problematične.
 
Sličnu meru je preduzeo i Tviter koji maskira ili stavlja upozorenja na problematične poruke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).