Ilon Mask: Za deset godina većina automobila će voziti samostalno

Američki preduzetnik Ilon Mask rekao je u Berlinu kako veruje da će se za deset godina većina automobila voziti samostalno.
"Postaće sve ređe da neko sam vozi svoj automobil", rekao je osnivač automobilskog koncerna "Tesla" Ilon Mask kom je u utorak u Berlinu dodeljena nagrada Aksel Špringer.
 
Nagrada koja nosi ime po utemeljitelju najvećeg nemačkog medijskog koncerna koji izdaje listove poput Bilda ili Welta, dodeljuje se peti put osobama koje u posebnoj meri pokazuju osećaj za inventivnost. Među dosadašnje dobitnike spada i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, kao i vlasnik i pokretač platforme Amazon Džef Bezos.
 
Mask je u Berlinu izjavio kako se ne protivi saradnji sa etabliranim proizvođačima automobila poput BMW-a ili Mercedesa.
 
"Ako neki konkurent dođe Tesli s nekim predlogom o saradnji mi se nećemo opirati", rekao je Mask.
 
Tesla trenutno pored Berlina gradi najveću fabriku u Evropi u kojoj bi od sledeće godine trebalo da se proizvodi i do pola miliona automobila na električni pogon. Mask je nedavno najavio da bi na istom mestu trebalo da nastane i fabrika akumulatora za električne automobile.
 
Najavio je, takođe da će, kada fabrika počne s proizvodnjom, više vremena provoditi u Nemačkoj.
  • Rampampam

    02.12.2020 08:56
    Heh mozda u ostatku civilizovanog sveta, ovdece se i dalje voziti raspadnute krntije..
  • Deda

    02.12.2020 08:39
    E, onda ću i ja kupiti Teslu, da me vozi, da ne idem više autobusom :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija