Stiže Instagram za klince

Jedan od prioriteta Facebooka je verzija Instagrama za korisnike mlađe od 13 godina, a ceo projekt navodno nadgleda Adam Moseri, glavni čovek Instagrama, dok će ga voditi potpredsednica Facebooka Pavni Divandži.
Stiže Instagram za klince
Foto: Pixabay
Ona je radila i na platformama kao što je Youtube Kids, dok je još radila za Google.
 
Sve ovo događa se samo nekoliko dana nakon što je Instagram predstavio nove načine zaštite dece na svojoj platformi. 
 
Naime, mlađi od 13 godina ne bi smeli da koriste aplikaciju, ali to nije sprečilo neke da lažiraju datum rođenja i tako zaobiđu kontrolu. Upravo zato se radi na AI rešenjima i mašinskom učenju kako bi se maloletnici zaštitili.
 
Na primer, odrasli ne mogu da prate mlađe od 18 ako ih ovi ne prate, a novi sistem zaštite znatno će otežati starijima da pronađu tinejdžere među sugestijama, na Reelsima i slično.
 
Još nije poznato kako će aplikacija izgledati jer je projekat u najranijoj fazi i detaljan plan još ne postoji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija