Studija: Imunitet se stiče i posle izlečenja i posle vakcine, vakcinacija sigurniji put

Studija Medicinskog univerziteta u Insbruku dokazuje da se nakon izlečenja od korona virusa stiče stabilan dugoročni imunitet.
Studija: Imunitet se stiče i posle izlečenja i posle vakcine, vakcinacija sigurniji put
Foto: 021.rs
"Možemo biti veoma sigurni da stičemo imunitet. Možda lakše i sigurnije stičemo imunitet preko vakcine, jer se time izbegava opasnost od dugoročnih posledica", rekao je autor studije Florian Dajzenhamer agenciji APA.
 
On je istakao da oni koji su preležali koronu imaju imunitet.
 
"Virus razume samo jedan jezik, a to je ubijanje imunitetom", dodao je šef Odeljenja za neuroimunilogiju.
 
Dajzenhamer kaže da može savetovati izlečenima da, i pored toga, prime vakcinu.
 
"Vakcina je samo dodatni štih u ruci, kojim se dobija konačan mir. To je ultimativna zaštita. Nije mi poznat nijedan izveštaj u kojem je neko ko je izlečen i potom vakcinisan ponovo oboleo", rekao je austrijski stručnjak.
 
Prema njegovim rečima, izlečeni koji se dodatno vakcinišu imaju gotovo stopostotnu sigurnost da se više neće inficirati.
 
"Analize jasno pokazuju ogromnu reakciju imuniteta, kada izlečeni jednom, nakon šest do 12 meseci, prime vakcinu", objasnio je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija