Američki astronauti ne mogu na Mesec zbog kašnjenja u razvoju svemirskih odela

Povratak američkih astronauta na Mesec do 2024. godine nije izvodljiv zbog značajnih kašnjenja u razvoju svemirskih odela, naveo je u novom izveštaju generalni inspektor NASA Pol K. Martin.
Američki astronauti ne mogu na Mesec zbog kašnjenja u razvoju svemirskih odela
Foto: Pixabay
Iako je NASA potrošila više od milijardu dolara na svemirska odela nove generacije, Martin je zaključio da "odela neće biti spremna za let najranije u aprilu 2025. godine" i da su potrebne "godine do završetka".
 
Cilj iskrcavanja prve žene i sledećeg muškarca na Mesec administracija bivšeg predsednika Donalda Trampa je prvobitno postavila za 2028. godinu, a zatim pomerila na novembar 2024.
 
Administracija Džozefa Bajdena odobrila je i dodala zahtev za iskrcavanja prve "obojene" osobe na Mesec.
 
Izveštaj pripisuje kašnjenje u razvoju svemirskih odela nedostatku sredstava, uticajima kovid19 i tehničkim izazovima, prenosi CNN.
  • Neso

    13.08.2021 14:45
    Komentar
    Mozda im hvale samo carape?
  • LoL

    13.08.2021 10:09
    Evo ih, preselili su se ravnozemljaski antivakserski sektasi i ovde. Ajde onda obavestite Rusiju, da cak ni KGB iz ere SSSR-a nije znao toliko koliko vi pa su priznali Amerikancima da su bili. Sto to vase silno znanje i informacije da dzedze ovde po komentarima kad ih mozete iskoristiti da raskrinkate to.
  • VelikiJA

    13.08.2021 08:57
    Nove lampe za stare
    Samo nek iskoriste ona odela kojim su se prvi put spustili na Mesec. A ne mogu, istekla im garancija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija