Putovanje Vilijama Šatnera u svemir odloženo zbog vetra

Svemirska kompanija Džefa Bezosa, Blu oridžin, saopštila je danas da je ovonedeljno lansiranje svog vozila "Nju šepard" odložila za sredu.
Vilijam Šatner (90), glumac filmova Zvezdane staze biće jedan od četvoročlane posade na suborbitalnoj misiji NS-18, piše Rojters.
 
"Zbog prognoziranih vetrova u utorak, 12. oktobra, opeativni tim misije Blu oridžina doneo je odluku da se odloži lansiranje NS-18 i sada cilja na sredu, 13. oktobra", navodi se u saopštenju kompanije.
 
Blu oridžin koji je u julu imao uspešno lansiranje sa Bezosom, saopštila je da je operativni tim misije potvrdio da vozilo ispunjava sve uslove i da su astronauti počeli obuku u nedelju.
  • Aleksej

    12.10.2021 07:28
    Hm...
    Zbog vetra? Pih...
  • Kekica

    11.10.2021 12:06
    He's dead, Jim
    Nadam se da ce kapetana uskoro proci vetar, preporucujem simetikon (u Americi: Gas-X) pa da bude konacno "beam me up Scotty". Verujem da je nezgodno da mu se omakne u tako malom prostoru sa vise saputnika.
  • Mile

    11.10.2021 12:00
    Kad ode tamo
    Ustvari će enterprajz doći po njega, a nama će vratiti njegovog klona!

    Koji će da rikne i to je to, a šetner ustvari neće da rikne, vraća se u budućnost!

    Šta mislite zašto se ovo baš sada dešava, nemojte da ste naivni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija