Financial Times i Seedstars pozivaju domaće timove da se prijave za prvi FTxSDG Challenge

Seedstars takmičenje organizuje se širom sveta od 2013. godine, a ovog puta konkurs je podržao i Financial Times sa ciljem da se osnaže inovativni preduzetnici u zemljama u razvoju.

Švajcarski Seedstars i Financial Times udružili su se ove godine kako bi predstavili prvi FTxSDG Challenge - takmičenje namenjeno inovativnim timovima i startapima čije investicije ne prelaze milion dolara. Sam konkurs ima za cilj osnaživanje preduzetnika u zemljama u razvoju kroz startap takmičenje podeljeno na tematske izazove zasnovane na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija:

- Gender equality
- Climate Action
- Quality Education
- Reduced Inequalities
- Good Health and Wellbeing
- Good Jobs and Economic Growth

Igor Graić, regionalni partner i Seedstars ambasador, ističe da upravo ova podela na tematske celine predstavlja promenu u odnosu na prethodne godine, sa ciljem da prijavljeni startapi još lakše stignu do željenog tržišta ili naredne runde investiranja. Učešće u ovogodišnjem programu obuhvata jednomesečni pristup online sesijama koje organizuje Seedstars, kao i učešće različitim radionicama, masterclass kursevima, mentorskim i networking sesijama.

Pobednički staratpi imaće priliku da brže dođu do pristupa Seedstars Fondu u sklopu kojeg će moći da ostvare investiciju i do 500.000 dolara ranog finansiranja.

Pored startapa i timova, učešće u programu moći će da ostvare i srednjoškolci i studenti koji se interesuju za navedene tematske celine, a koje u sklopu FTxSDG Challenge programa učekuje rad u timovima sa kojima će proći kroz masterclass sesije.

Prijave za konkurs otvorene su do 1. novembra, dok se više informacija o FTxSDG Challenge može pronaći na zvaničnom sajtu (vidi OVDE).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).