"Šokantne statistike" o reakcijama na vakcinu britanska doktorka iznela bez konteksta

Intervju u kome je britanska doktorka Tes Lori istakla da bi trebalo obustaviti vakcinaciju zbog obima nuspojava, ovih dana stigao je i u srpske medije.
"Šokantne statistike" o reakcijama na vakcinu britanska doktorka iznela bez konteksta
Foto: 021.rs

Nekoliko portala, između ostalih Srbin.info i Pravda pišu da su statistike o nuspojavama vakcina šokantne jer je u Velikoj Britaniji više od 300.000 ljudi prijavilo neželjene reakcije. Ipak - situacija je malo drugačija, otkriva Raskrikavanje. 

U Velikoj Britaniji je do sada drugu dozu vakcine primilo oko 46 miliona ljudi.

Prema poslednjem izveštaju koji je sačinjen na osnovu ovih prijava, MHRA je do 3. novembra analizirala više od 380.000 prijava neželjenih reakcija na vakcine protiv kovida 19. Na 1000 primljenih doza vakcine podneto je tri do šest prijava, piše Raskrikavanje.
 
U izveštaju su dodali se ipak ovi podaci ne mogu koristiti za utvrđivanje bezbednosti vakcine.
 
Većina reakcija, kako se navodi, odnosi se na bol na mestu uboda i generalne simptome poput stanja nalik prehladi, glavobolje, umora, mučnine, vrtoglavice, bola u mišićima i brzih otkucaja srca.
 
Ovakve reakcije se dešavaju kao posledica imunog odgovora koji telo pokreće nakon vakcinacije i kod većine se povlače u roku od jednog ili dva dana.
 
Inače, britanska lekaraka na čije se izjave pozivaju mediji u Srbiji je među lekarima koji tvrde da se virus korona uspešno može lečiti ivermektinom koji se inače koristi za lečenje parazitskih infekcija kod životinja i kod ljudi.
 

 

Opširnije na sajtu Raskrikavanje.

  • Sonja

    16.11.2021 17:11
    Samo podele
    Divno je da imamo još jedan razlog da se delimo. Šta je sledeće, baš me zanima.Toliko mržnje na društvenim mrežama zbog vakcine.....i ne samo zbog vakcine. Ima je čak i u grupi " jezičke nedoumice". Pa, šta se to dešava sa ljudima? Kakav je to virus, virus mržnje.
  • Maxwiler

    16.11.2021 12:52
    Covid 19
    Zdravstvo se ne brine za druge bolesnike samo ih interesuje korona ,primili su mlade Dr. Koji daju pogrešnu dijagnozu ...Bolnice su u lošem stanju prljave kreveti neofarbani kao paravani u ordinaciji a hrana je grozna ako ne verujete posetite bolnicu sveti Stefan Visoki u smed. Palanka...
  • Sabados

    16.11.2021 11:10
    Pa sta vas briga.
    Sta briga vakcinisanog je li se neko drugi nevakcinisao ili sta briga nevakcinisanog da li se neko vakcinisao. Prosto i jednostavno. Jedni za druge misle da nisu upravu. Po mom misljenju onaj koji je za vakcinaciju taj i treba da se vakcinise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija