Rusija i SAD organizuju zajedničku misiju na Veneru

Rusija i SAD su potvrdile nameru da organizuju zajedničku misiju na Veneru, saopštio je generalni direktor Roskosmosa Dmitri Rogozin.
Rusija i SAD organizuju zajedničku misiju na Veneru
Foto: Pixabay
"Dogovorili smo se sa Amerikancima za zajedničku misiju na Veneru. Ova planeta se tradicionalno smatra ruskom planetom. Sovjetska letelica je bila ta koja je sletela na nju", rekao je Rogozin u intervjuu za Jutjub kanal Solovjov.
On je dodao da će sada biti organizovana zajednička rusko-američka misija Venera-D.
Rogozin je objasnio da će zajednički rad pomoći da se ovaj zadatak pojednostavi što se tiče ekonomskog, tehnološkog i naučnog aspekta.
 
"Lakše je rešiti takva pitanja zajednički, koristeći talente naših naučnika, a istovremeno će biti i ekonomski jednostavnije i pouzdanije kada se radi o tehnološkim operacijama. Zbog svega toga su i SAD zainteresovane za ovo", zaključio je Rogozin.
  • Liman NS

    23.11.2021 11:03
    Putin je uspesno nastavio rasprodaju ruskih resursa i tehnologije. Samo je trebalo da ubedi pravoslavce da je njihov zastitinik i onda su mu sve aminovali. Znaci Ameri ce u pravoslavnom duhu na Veneru po prvi put.
  • Vozgon kemičeskiji

    23.11.2021 08:10
    Predlažem da se u raketu smesti politička delegacija Srbije, prve u novijoj istoriji i najbolje u regionu, te da se kao takva uveri u kvalitet smeštaja na istoj i mogućnost smeštanja stranih radnika. Venera bi doživela brzi ekonomski procvat a i nama što ostajemo ne bi bilo loše.
  • milenko

    22.11.2021 04:25
    he he
    Samo ako se prvo ne pobiju na ovoj planeti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija