VIDEO: Poslati božićni pokloni na Međunarodnu svemirsku stanicu, "paketić" težak tri tone

"SpaceX" je poslao božićne poklone, poslastice i zalihe na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS) i zauzvrat dobio takođe poklon - 100. uspešno sletanje rakete ove kompanije, prenosi AP.
Lansiranje je izvršeno juče ujutro iz NASA svemirskog centra Kenedi, a raketa Falkon je ponela kapsulu Dragon napunjenu sa više od 2.950 kilograma opreme za sedam astronauta na svemirskoj stanici.
Među stvarima koje će danas stići na svemirsku stanicu su božićni pokloni koje su spremile porodice astronauta, kao i dimljena riba i ćuretina, boranija i voćni kolač za prazničnu trpezu.
Isporuka takođe uključuje eksperimentalni deterdžent za veš, pošto astronauti trenutno bacaju svoju prljavu odeću, a američka kompanija "Prokter i Gembl" razvila je potpuno razgradivi deterdžent za moguću upotrebu na svemirskoj stanici, na Mesecu i šire.
 
"SpaceX" završava ovu godinu sa 31 lansiranjem, što je najveći broj lansiranja ikada za ovu kompaniju, navodi AP.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija