VIDEO: Napravljen TV ekran koji može da se liže i oseti ukus hrane

Japanski profesor razvio je prototip TV ekrana koji možete da liznete i osetite ukus određene hrane.
Uređaj, nazvan "Okusi TV" (TTTV), koristi sprejeve u kombinaciji sa 10 ukusa kako bi se stvorili ukusi određene hrane, prenosi Rojters.
U vreme pandemije koronavirusa, ova vrsta tehnologije može da poboljša način na koji se ljudi povezuju i komuniciraju sa spoljnim svetom, rekao je profesor sa japanskog Univerziteta Meiđi, Homei Mijašita.
 
"Cilj je da omogućimo ljudima da dožive iskustvo nečega poput jela u restoranu na drugom kraju sveta, čak i dok su kod kuće", rekao je on.
 
Profesor Mijašita radi sa timom od oko 30 učenika koji je proizveo razne uređaje za ukuse, uključujući viljušku koja čini ukus hrane bogatijim.
 
Rekao je da je sam napravio TTTV prototip tokom prošle godine i da bi izrada komercijalne verzije koštala oko 100.000 jena (875 dolara).
 
Takođe se nada da će napraviti platformu na kojoj će korisnici moći da preuzimaju ukuse iz celog sveta i da u njima uživaju.
 
Jedna od studentkinja Univerziteta predstavila je novinarima kako funkcioniše TTTV prototip, govoreći ekranu da želi da proba slatku čokoladu.
 
"To je kao mlečna Čokolada", rekla je ona, navodi Rojters.
 
  • novosadjan

    28.12.2021 03:17
    psiholog
    Ova potreba da se osim dodira, pogleda i pomiriše je jedno vreme normalna u odrastanju deteta. Kasnije ako se to radi nesvesno treba potražiti pomoć psihologa.
  • pawlle

    26.12.2021 10:35
    budale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija