Ovo je najgora aplikacija za korišćenje pre spavanja

Svi znamo da ne bi trebalo da gledamo u svoje telefone pre spavanja.
Ovo je najgora aplikacija za korišćenje pre spavanja
Foto: Pixabay
Međutim, za mnoge od nas, hvatanje knjige pre nego što odemo na spavanje je preteško, a 78 odsto nas odlazi poseže za telefonom u poslednjem satu pre nego što zaspi.
Anketa koju je sproveo Sleep Junkie na 2.012 odraslih je ispitala kako korišćenje određenih aplikacija neposredno pre spavanja utiče na kvalitet sna.
Aplikacija koja najviše uznemirava bila je Tiktok, sa većinom (89 odsto) učesnika koji su se probudili sa osećanjem umora, u poređenju sa četvrtinom (24 odsto) onih koji nisu imali "elektronski tretman" pre spavanja.
 
Broj korisnika Tiktok-a porastao je sa 700 miliona na početku 2020. na preko milijardu danas. Korisnicima Tiktok-a je takođe trebalo više od jednog sata duže od proseka da zaspu i proveli su 14 odsto svog sna u REM fazi. To je polovina preporučene količine za zdravu odraslu osobu, što Tiktok čini najgorom aplikacijom za korišćenje pre spavanja.
 
Sleep Junkie preporučuje da ne koristite nikakvu elektroniku najmanje dva sata pre spavanja zbog plave svetlosti koju emituju.
 
Plavo svetlo stimuliše mozak i smanjuje proizvodnju melatonina, čineći da se ljudi osećaju budnijim pre spavanja, što može dovesti do lošeg fizičkog i mentalnog zdravlja.
  • 002211

    24.01.2022 09:29
    TikTok? Samo pet minuta i ni sekundu posle. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija