Facebook Messenger postaje bezbedniji

Facebook Messenger servis je u vlasništvu kompanije Meta, a sada je dobio neke nove funkcije koje se tiču end-to-end enkripcije razgovora.
Facebook Messenger postaje bezbedniji
Foto: Pixabay
Za razliku od WhatsAppa (koji je takođe deo Meta imperije), koji ima podrazumevanu end-to-end enkripciju za sve razgovore, u Messengeru korisnik mora posebno da ode u meni i otvori zaseban end-to-end enkriptovani čet.
Korisnici koji to čine će biti zadovoljni zbog nove promene u servisu, jer više nisu ograničeni samo na razgovore "jedan na jedan". Sada je moguća i end-to-end enkripcija za grupne razgovore i pozive (glasovne i video).
Za poruke koje se same brišu i end-to-end enkriptovane razgovore, korisnik će dobiti i obaveštenje kada neko kreira skrinšot. Za ove razgovore su sada dostupni i GIF-ovi i stikeri, kao i reakcije, odgovaranje i indikatori za kucanje.
 
U okviru enkriptovanih end-to-end razgovora pojavljivaće se bedževi za verifikovane naloge, a korisnik će moći da dugim pritiskom sačuva bilo koji video ili fotografiju koju primi, kao i da obradi video ili fotografiju pre slanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).