Rusija delimično ograničava pristup Fejsbuku

Ruske vlasti najavile su "delimično ograničenje" pristupa Fejsbuku nakon što je ta društvena mreža ograničila naloge nekoliko medija koje podržava Kremlj, zbog invazije Rusije na Ukrajinu.
Rusija delimično ograničava pristup Fejsbuku
Foto: Pixabay

Ruska državna agencija za praćenje medija Roskomnadzor zahtevala je danas od Fejsbuka da popusti ograničenja uvedena za novinsku agenciju RIA novosti, televizijski kanal Zvezda i portale Lenta.ru i Gazeta.ru.

Ograničenja naloga tih medija uključuju označavanje njihovog sadržaja kao nepouzdanog i nametanje tehničkih ograničenja na rezultate pretrage kako bi se smanjila publika koja ih posećuje na Fejsbuku.
Roskomnadzor je saopštio da "delimično ograničenje" stupa na snagu danas bez objašnjenja šta ono tačno predstavlja.
 
Odluku su nazvali zaštitom ruskih medija.
  • /

    01.03.2022 20:33
    /
    'delimicno'?
    nema mi nesto prijatelja iz rusije
  • Laza

    27.02.2022 21:03
    Normalno će da ograniči jer Rusi misle da im je vojska otišla na vežbe i nemaju pojma da se ratuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija