Gugl će upozoravati Ukrajince da im preti vazdušna opasnost

Korisnici uređaja s operativnim sistemom Android u Ukrajini će dobijati upozorenja o im preti vazdušna opasnost pre nego li se napadi dogode u njihovoj blizini.

U tekstu na blogu, Google je potvrdio saradnju s ukrajinskom vladom u nameri da stavi u funkciju sistem upozorenja na vazdušne napade, koji je namenjen telefonima s operativnim sistemom Android.

"Nažalost, milioni ljudi u Ukrajini se oslanjaju na standardne uzbune i upozorenja na vazdušne napade kako bi pokušali da se sklone na sigurno", piše u tekstu.

Obaveštenja na Androidu će biti bazirana na onima koje već šalje ukrajinska vlada, te na sistemu koji je inače razvijen kako bi brzo slao upozorenja o zemljotresima, istakao je Dave Burke, potpredsednik razvoja za Android.
 
Google je već ponudio i istakao aplikaciju Ukrainian Alarm na Google Play Store-u. Novi sistem upozorenja je dostupan od danas, te će stići na sve Android mobitele u Ukrajini u narednim danima.
 
Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Google je smanjio svoje prisustvo u Rusiji. Zaustavljena je prodaja reklama, a aplikacije ruskih medija koje finansira vlada Rusije su uklonjenje s Google Play-a u Evropi.
  • branex

    13.03.2022 14:31
    praksa
    Lepo . Hoće li Gugl to pretvoriti u praksu ? Već godinama američke internet kompanije se isuviše mešaju u politiku .
  • ђорђе

    13.03.2022 13:47
    A Hrvatska
    Red da i Hrvate obaveste o letecim bombama koje im salju saveznici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija