Rusija pokreće svoju verziju Instagrama

Ruski tehnološki stručnjaci pripremaju se da pokrenu aplikaciju za deljenje slika za domaće tržište nakon što je u Rusiji ugašen Instagram.
Rusija pokreće svoju verziju Instagrama
Foto: Pixabay
Nova aplikacija pod nazivom Rosgram biće pokrenuta 28. marta i imaće dodatne funkcije poput plaćenog pristupa za određene sadržaje.
Ruska državna regulatorna agencija Roskomnadzor blokirala je pristup Instagramu nakon što je matična kuća te društvene mreže Meta objavila da će dozvoliti korisnicima u Ukrajini da postavljaju poruke poput "Smrt ruskim osvajačima".
Meta, u čijem je vlasništvu Fejsbuk, saopštila je da privremena promena u politici govora mržnje važi samo za Ukrajinu nakon pokretanja specijalne vojne operacije ruske vojske.
 
Rusija, koja je zabranila rad Fejsbuka, pokrenula je krivičnu istragu protiv Mete, a tužilaštvo od suda traži da američki tehnološki gigant proglasi "ekstremističkom organizacijom".
 
  • /

    19.03.2022 08:15
    /
    ovo ce samo srbi koristiti.
    rusi nece sigurno
  • Mekdonald

    18.03.2022 17:39
    Ma kakvi rusi oni jos pisu mastilom i perom i nemaju internet i kompjuktore.
    Amerikanci i Gospodin Bajden su zakon i hvala im sto se zalazu ja jacu srbiju.
  • pa

    18.03.2022 15:20
    kad su super napravili
    ajde grofe, kad ih toliko hvalis
    telegram je van rusije, pitam se zasto.
    ostalo je prepisano. bukvalno. rusi kao drustvo su uvek bili negde u pozadini samo su umeli da kradu i kopiraju. od postrojenja za naftu, rafinerija pa sad do softvera. I dalje kazem, gledam sta su im anonymous maznuli i mogu da ti kazem samo birokratija, resenja, odluke, kazne, dopisi... i malo tunela za vpn i nista drugo. strasno. i naravno deep scanning svih paketa.
    u svemir su zavrsili tako sto su kao i amerikanci pokupili nemce koji su razvijali svoje rakete, isto kao i amerikance.
    i dalje tvrdim - rusi su isti kao srbi. ponose se silinim naucnicima, a kad malo protreses, svi su oni procvetali kad su iz te zemlje pobegli. tamo generalno vazi negativna selekcija, od vojske pa nadalje. tamo mafija reketira vojsku ukljucujuci i nuklearne silose, bez da drzava nesto protiv toga uradi.
    i da... govorim sa tacke gledista ne "male zemlje".... jer sam i ja zbog nekog razloga odbio da budem gardista nekim nazovi dr.. i podigao sidro dosta odavno. a svi vi rusofili mi samo ubijate ikakvu iluziju da cu mozda u stare dane doci nazad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija