Srbija na 50. mestu 100 najposećenijih lokacija na Google Street View

Google Street View slavi 15. rođendan, a tim povodom tehnološka kompanija je objavila listu "najpretraživanijih" lokacija u poslednjih godinu dana.
Srbija na 50. mestu 100 najposećenijih lokacija na Google Street View
Foto: Pixabay
Na samom vrhu globalne liste država sa najposećenim lokacijama na Street View usluzi u toku protekle godine našli su se Indonezija, SAD i Japan, dok četvrto i peto mesto zauzimaju Meksiko i Brazil. 
Srpski gradovi, muzeji i znamenitosti takođe su probudili značajno interesovanje korisnika, pa je tako Srbija, u toku protekle godine, na listi 100 najposećenijih zemalja na Street View-u zauzela 50. mesto, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi Biznis.rs.
Pet najposećenijih lokacija u Srbiji na usluzi Street View, koja je u našoj zemlji prisutna od 2013. godine, tokom prethodne godine bile su ŠarenGrad u blizini Kruševca, Beogradska tvrđava, braničevski manastir Tumane, Hram Svetog Save i Beogradski zoološki vrt.
 
Muzeji i lokaliteti od istorijskog značaja koji su tokom prošle godine bili najviše istraživani na usluzi Street View u Srbiji bili su Muzej Nikole Tesle, Kuća cveća, Muzej iluzija Beograd, arheološki lokalitet Lepenski vir i Beli dvor.
 
Kompanija Google je 2007. godine objavila prve Street View fotografije San Franciska, Njujorka, Las Vegasa, Majamija i Denvera.
 
U protekloj godini tri lokacije koje su privukle najviše interesovanja korisnika jesu svaki od 154 sprata Burdž Kalife u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je proglašena najvišom zgradom na svetu, Ajfelova kula u Francuskoj i specijalna kolekcija slika Tadž Mahala u Indiji.
  • /

    26.05.2022 20:11
    /
    samo sto se ono sa street viewa ne poklapa sa situacijom na terenu.
    narocito sto se tice nsa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).