VIDEO: Instagram dodatno ograničava sadržaj za maloletnike

Instagram je nedavno najavio nova ažuriranja koja su usmerena na privatnost i sigurnost maloletnih korisnika ove društvene mreže.
VIDEO: Instagram dodatno ograničava sadržaj za maloletnike
Foto: Pixabay
Novo ažuriranje uključuje kontrolu osetljivog sadržaja koji će im se prikazivati na fidu.
Tinejdžeri će dobiti uputstva koja treba da im služe kao dodatni podsticaj da pregledaju i ažuriraju svoje podešavanja privatnosti i bezbednosti.
Kontrola osetljivog sadržaja ima nekoliko opcija. 
 
Opcija "više" omogućuje prikaz osetljivijeg sadržaja, "standardno" dopušta ponešto od osetljivog sadržaja, dok opcija "manje" dopušta najmanju količinu osetljivog sadržaja. 
 
Tinejdžerima će biti omogućeno korišćenje samo poslednje dve opcije, objavljeno je na službenoj veb stranici Instagrama.
 
Ova opcija treba da oteža prikaz potencijalno osetljivog sadržaja mlađim generacijama u svim delovima ove društvene mreže - od objava, reelsa, do Instagram storija.
Brinu se o sigurnosti maloletnika
 
Instagram već neko vreme radi na tome da zaštiti maloletne korisnike na svojoj platformi. 
 
Nedavno su promenili pravila o prikazivanju sadržaja za tinejdžere kako bi zaštitili maloletnike od štetnog sadržaja na svojoj platformi, ali mladi bez većih problema zaobilaze takva pravila jednostavnom promenom datuma rođenja.
 
Ovaj oblik varanja na Instagramu uskoro će prestati, barem za američke korisnike, a društvena mreža će u SAD-u početi da primenjuje nove metode za potvrđivanje tačne starosti korisnika. 
 
Za mnoge jedna od tri metode može biti kontroverzna jer uključuje snimanje video selfija. Druga metoda je učitavanje lične karte kojom mladi ljudi mogu potvrditi svoje godište, a treća metoda je da tri odrasle osobe s profilima na Instagramu potvrde njihove godine.
 
Kako bi utvrdila godište sa selfija, Meta će koristiti usluge britanske firme Yoti čija tehnologija, bazirana na veštačkoj inteligenciji, može prilično tačno da odredi godište osobe na temelju njenih fotografija i video zapisa.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija