Poplava lažnih profila na Tviteru zbog novog sistema verifikacije

Brojni korisnici Tvitera iskoristili su trenutak za stvaranje lažnih profila slavnih, jer je uveden novi sistem verifikacije nakon što je milijarder Ilon Mask preuzeo ovu mrežu.
Poplava lažnih profila na Tviteru zbog novog sistema verifikacije
Foto: Pixabay
Prethodno su slavne osobe, političari, novinari i druge javne ličnosti morale da pruže dokaz o identifikaciji pre nego što dobiju verifikacionu oznaku s plavom kvačicom.
Prema novom modelu, svim korisnicima koji plate osam dolara mesečno biće verifikovani nalozi.
Mask je argumentovao da je verifikacija plaćanjem preko aplikacija Epl i Gugl dovoljna i da može biti uspešna bez da sam Tviter proverava identitet korisnika.
 
Mask je takođe zapretio da će se obračunati s lažnim profilima, poručivši i da treba banovati bez upozorenja svakoga ko vodi profil pod imenom druge osobe ako ga nije označio kao parodiju.
 
Uprkos tome, od uvođenja novog sistema pojavio se niz lažnih profila.
 
Jedan korisnik koji se pretvarao da je Lebron Džejms, na primer, tvitovao je u sredu da košarkaška zvezda planira da napusti Los Anđeles Lejkerse, izazvavši pometnju pre nego što je profil @KINGJamez, koji se samo neznatno razlikuje od Lebronovog zvaničnog profila @KingJames, na kraju blokiran.
 
Takođe su stvoreni lažni nalozi za poznate osobe i kompanije.
 
"U narednim danima dodaćemo nove segmente verifikacionoj znački poput pripadnosti organizaciji ili potvrde ličnog dokumenta", tvitovao je Mask u sredu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija