Mask se oglasio prvi put otkako su korisnici Twittera rekli da treba da ode

Ilon Mask tvitao je po prvi put otkako je više od 10 miliona ljudi glasalo za njegov odlazak s mesta izvršnog direktora Twittera.
Mask se oglasio prvi put otkako su korisnici Twittera rekli da treba da ode
Foto: Beta/AP
On je rekao da će samo plaćeni pretplatnici Twittera Blue moći da glasaju u budućim anketama vezanim za politiku kompanije.
Mask je u nedelju pitao korisnike Twittera da li treba da se povuče s mesta šefa kompanije, obećavši da će se pridržavati rezultata ankete. Kad je anketa zatvorena u ponedeljak, 57,5 odsto je reklo da bi on trebalo da odstupi.
Inače, konstantan korisnik platforme, Mask nije tvitao nekoliko sati nakon ankete. Njegova ćutnja konačno je prekinuta kada je odgovorio "Zanimljivo" na više sugestija da su rezultati ankete iskrivljeni lažnim nalozima.
 
Odgovarajući na predlog drugog korisnika da bi "Blue pretplatnici trebalo da budu jedini koji mogu da glasaju u anketama vezanim za politiku", Mask je rekao: "Dobra poenta. Twitter će napraviti tu promenu."
 
Twitter Blue pretplata se plaća i omogućuje svakome da kupi plavu kvačicu za svoj račun.
 
Kao većinskog vlasnika privatne kompanije, niko ne može da prisili Maska da ode, ali niz zbunjujućih odluka u proteklih nekoliko dana naterao je čak i neke od njegovih najvećih pristalica da prekinu veze s njim.
 
Ideja o odlasku s mesta izvršnog direktora takođe je bila nagoveštena mnogo pre objave ankete na Twitteru. Dana 16. novembra rekao je sudiji iz Delavera da planira da smanji svoje vreme na Twitteru i "da nađe nekog drugog ko će voditi Twitter".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija