VIDEO: Ovo su najpopularnije veb stranice od 1993. do danas

Od nastanka interneta vremenom su različite veb stranice dobijale na značaju i bile popularne među korisnicima.
VIDEO: Ovo su najpopularnije veb stranice od 1993. do danas
Foto: Pixabay
Video objavljen na Twitteru zabeležio je koje su veb stranice od 1993. do 2022. imale najviše poseta.
Snimak koji beleži rast poseta na veb stranicama pokazuje da je 1993. najpopularnija bila AOL platforma koja nudi usluge e-pošte na vebu. U tom periodu AOL je imao 20 miliona mesečnih poseta. Nakon njega najpopularnije su bile stranice Prodigy, Compuserve, Bloomberg i IMDb.
Video zatim prati rast popularnosti Yahooa, koji izbija na drugo mesto već 1994. godine, a treće i četvrto mesto u periodu do 1997. drže Geocities i Netscape. Do 1998. godine MSN izbija na drugo mesto, a Yahoo će do 2000.godine postati najposećeniji sajt, s 400 miliona poseta mesečno.
 
Takođe, eBay se izdvaja na četvrtom mestu sa 144 miliona poseta. U tom periodu započinje i rast Googlea koji će 2006. preuzeti prvo mesto na lestvici, s pet milijardi poseta. Yahoo 2008. godine ponovo preuzima prvo mesto, s devet milijardi poseta, a na treće i četvrto mesto izbijaju Facebook i YouTube.
 
Do 2012. godine Google će ponovo postati broj jedan, a Facebook i YouTube će premašiti Yahoo po broju poseta. U periodu do 2015. godine na lestvici najposećenijih se pojavljuju i Instagram, Twitter i Wikipedia.
 
Do januara 2022. godine, kada se ovaj hronološki pregled završava, Google će zadržati prvu poziciju s 80 milijardi poseta mesečno. Slede YouTube s 34 milijarde, Facebook s 22 milijarde i Twitter i Instagram sa šest milijardi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija