Najbliže do sada: Asteroid veličine kamiona večeras prolazi kraj Zemlje

Asteroid veličine kamiona trebalo bi da prođe večeras pored Zemlje u jednom od najbližih susreta sa nebeskim telima ikada, preneo je "USA Today".
Najbliže do sada: Asteroid veličine kamiona večeras prolazi kraj Zemlje
Foto: Pixabay (ilustracija)
NASA je u sredu saopštila da nema rizika da asteroid pod nazivom 2023 BU pogodi Zemlju.
Očekuje se da će proći na oko 3.500 kilometara iznad južnog kraka Južne Amerike, što je otprilike 10 puta bliže u odnosu na neke komunikacione satelite.
Čak i da postoji rizik da asteroid udari u Zemlju, "pretvorio bi se u vatrenu loptu i dezintegrisao u atmosferi, ali bi neki veći komadi potencijalno mogli da padnu kao manji meteori", dodala je NASA.
 
Asteroid će biti najbliži Zemlji noćas u 1.27, a otkrio ga je amater astronom Genadij Borisov, iz opservatorije na Krimu.
  • Aste Roid

    29.01.2023 09:19
    Ovo nisu naivne stvari
  • Banderaš

    26.01.2023 17:25
    Tamić
    Dok nas jednoga dana ne ugasi.
  • Ha

    26.01.2023 15:12
    Hm
    Šalju Rusi paket Amerima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija