Tviter ukinuo plave oznake, imaće ko plati osam dolara mesečno, prestao i sa obeležavanjem medija

Kompanija "Tviter" počela je sa uklanjem plavih oznaka koje su ranije služile da označavaju proveren profil korisnika poput pape Franje, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i pevača Džastina Bibera.
Tviter ukinuo plave oznake, imaće ko plati osam dolara mesečno, prestao i sa obeležavanjem medija
Foto: Beta/AP
Vlasnik Tvitera Ilon Mask ranije je obećao da će ukinuti, kako je opisao, "sistem gospodara i kmetova".
On je, umesto toga ponudio da proda plavu oznaku svakom ko plati osam dolara mesečno, čime je naglasio da će time "demokratizovati novinarstvo i ojačati glas naroda".
Ranija uklanjanja oznaka, koje su uglavnom koristile slavne ličnosti, novinari i političari, prošla su neopaženo. Međutim, danas su uklonjene oznake nekih poznatijih ličnosti, novinara i medijskih organizacija.
 
Osim plave oznake, Tviter je prestao sa označavanjem medija, zbog kojeg su se mnogi mediji koji su ranije dobili tu oznaku povukli sa te društvene mreže. Iz Tvitera zasad nisu saopštili zbog čega su uklonili oznake, a stranici na kojoj je objašnjeno šta oznake znače više se ne može pristupiti.
 
Zbog oznake "medij koji finansira vlada", sa Tvitera su se povukli američki NPR i kanadska televizija CBS, a povukao se i Švedski radio (Sveriges Radio) koji je dobio oznaku "medij koji se javno finansira".
 
Nakon intervjua sa Ilonom Maskom, britanski javni servis BBC je, umesto oznake "medij koji finansira vlada" dobio oznaku "medij koji se javno finansira", nakon čega nije prestao sa objavljivanjem sadržaja.
  • PetarPolar

    24.04.2023 07:03
    Loše i još gore
    uklanjanje
    plavih oznaka koje dokazuju da je neko zaista onaj za kog se predstavlja je bas loše...

    još gora je što su uklonjene i oznake odnosno upozorenja da neki mediji finansira Rusija odnosno teroristička država u vlasništvu Putina,

    kao i što je loše da Trump opet dobija mogućnost da laze i širi svoju propagandu putem twitter-a.

  • Vox populi

    21.04.2023 09:38
    I površnom posmatraču je jasno da Musk radi nešto dobro, čim mnogima smeta svaki njegov potez.
  • Mile

    21.04.2023 09:24
    "Vlasnik Tvitera Ilon Mask ranije je obećao da će ukinuti, kako je opisao, sistem gospodara i kmetova. On je, umesto toga ponudio da proda plavu oznaku svakom ko plati osam dolara mesečno." Eto, mozes iz "kmeta" preci u "gospodar" za 8 dolara mesecno, ili je Mask lud ili su korisnici tvitera ludi, nema treceg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija