Gmail uveo plavu verifikacionu oznaku

Google je uveo novitet koji će korisnicima omogućiti da provere da li je strana koja im šalje email "proverena" ili se radi o prevarantu.
Gmail uveo plavu verifikacionu oznaku
Foto: Pixabay
Kada stigne email od kompanije koja je verifikovala svoj identitet, korisnik će u svom inboxu videti plavu kvačicu pored njenog imena. 
Ova kvačica je deo Googleove najnovije implementacije tehnologije Message Identification (BIMI). 
Google je počeo da testira BIMI u Gmailu još 2020. godine, u početku je omogućio brendovima koji su uključeni u BIMI da dodaju autentifikacione logotipe u svoje emailove, ali je plava kvačica možda očigledniji pokazatelj da je pošiljalac legitiman.
 
Kada korisnik pređe mišem preko plave kvačice u Gmailu, videće pop-up s porukom "The sender of this email has verified that they own (domen s kog je poslat) and the logo in the profile image". Pop-up uključuje i link koji usmerava korisnika na stranicu s više informacija.
 
"Snažna autentifikacija emaila pomaže korisnicima i email sigurnosnim sistemima da identifikuju i zaustave spam, a takođe omogućava pošiljaocima da iskoriste poverenje u svoj brend. Ovo povećava poverenje u izvore emaila i daje primaocima imerzivno iskustvo kreirajući bolji email ekosistem za sve", saopšteno je.
 
Za razliku od Twittera, čini se da Google neće iskoristiti plave kvačice za ostvarenje većeg prihoda.

Teme

Gmail

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija