Youtube smanjuje prag za dobijanje prava na monetizaciju, evo koji će biti uslovi

Youtube je objavio da smanjuje prag gledanosti koji je potrebno dostići da bi se pristupilo alatima za monetizaciju za autore u okviru YouTube partnerskog programa.
Youtube smanjuje prag za dobijanje prava na monetizaciju, evo koji će biti uslovi
Foto: Pixabay
Kompanija će proširiti svoj program za monetizaciju putem onlajn kupovine na kreatore iz Sjenjinenih Američkih Država, koji su već deo partnerstva, a i imaju preko 20.000 pretplatnika, prenosi Nova Ekonomija.
Kako je navedeno, novi uslovi za kvalifikovanje za partnerski program ubrzo postaju: da kanal ima više od 500 pretplatnika, da ima tri javne objave u poslednjih 90 dana, i da je prikupio 3.000 sati gledanja u prethodnoj godini ili tri miliona pregleda kratkih klipova (YouTube Shorts) u poslednjih 90 dana.
Ranije, bilo je potrebno imati: najmanje 1.000 pretplatnika, i 4.000 sati gledanja u prošloj godini ili deset miliona pregleda kratkih klipova u poslednjih 90 dana.
 
Ukoliko autori dostignu novi prag, moći će da se prijave da postanu deo partnerstva, dobiju pristup alatkama za zaradu i pretplatu, kao i da promovišu sopstvene proizvode kroz YouTube prodavnicu.
 
Za sada, internet gigant će ove kriterijume primenjivati u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Tajvanu i Južnoj Koreji, a kasnije će ga proširiti na sve druge zemlje u kojima je YPP dostupan.
  • Sani

    19.09.2023 17:57
    Prigovor
    To je tako idiotski, postavljati kriterijume koliko se gleda. Kako shorts to da dostigne? Imam 1100 pretplatnika, ali sate je nemoguce dostići u Srbiji. Zato ih je Tik Tok i prešišao. Yt vas tera da odustanete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija