Microsoft će korisnicima Windows 10 ponuditi plaćena bezbednosna ažuriranja

Kompanija Microsoft je saopštila da će korisnici njenog operativnog sistema Windows 10 moći da plaćaju bezbednosna ažuriranja nakon što firma prestane da podržava taj sistem u oktobru 2025. godine.
Microsoft će korisnicima Windows 10 ponuditi plaćena bezbednosna ažuriranja
Foto: Pixabay
Američki softverski gigant iz Redmonda obično nudi plaćena bezbednosna ažuriranja samo kompanijama koje i dalje koriste starije verzije operativnog sistema Windows, a sada će i individualni korisnici prvi put imati na raspolaganju ovu uslugu, prenosi portal Verge.
"Toplo preporučujemo prelazak na Windows 11, ali razumemo da postoje okolnosti koje bi mogle da vas spreče da zamenite Windows 10 pre datuma isteka podrške, 14. decembra 2025. godine, i zbog toga ćemo produžiti bezbednosna ažuriranja", saopštio je Microsoft.
Za sada nije poznato kolika će biti cena ove usluge.
  • Deejan

    07.12.2023 20:59
    Besplatni
    Bas ovih dana probam razne besplate Os za racunare i gle cuda svi rade a besplatni su,cak manje zahtevni vrate dusu i starim racunarima.Linux,Harmony,android,Elementarijum ima ih bas dosta
  • - -

    07.12.2023 15:51
    - -
    Ko još plaća mikrosoftu bilo šta, pa i sam windows.
  • čiča

    07.12.2023 12:04
    ako
    A ako ne pristanu na ponudu, ubaciće im neki virus.......ha ha ha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija