Izgubili ste Google Drive fajlove? Evo kako da ih vratite

Google je izdao uputstvo korisnicima kako da povrate svoje izgubljene Drive fajlove, ako su ih izgubili zbog nedavnog baga.
Izgubili ste Google Drive fajlove? Evo kako da ih vratite
Foto: Pixabay
Sredinom prošlog meseca Google je objavio da je dekstop Drive aplikacija bila kriva za to što su određeni korisnici imali problema sa ovim programom, pa čak i gubili podatke.
Sada je objavljeno rešenje za ovaj problem, i postoji način da povratite svoje dokumente, mada nije tako jednostavno kao što bi se moglo učiniti na prvi pogled.
Nakon što preuzmete i instalirate najnoviju verziju Google Drive aplikacije za Windows ili macOS, morate da kliknete na Drive ikonu, zatim da držite "Shift" na tastaturi i u meniju odaberete "Settings".
 
Sledeće što vam treba je da odaberete "Recover from backups", i ako je sve u redu, videćete poruku "Recovery has started", a zatim i folder "Google Drive recovery" gde će biti smešteni fajlovi koji su vam vraćeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.