Kompanija Meta najavila da će pooštriti mere zaštite mladih na Fejsbuku i Instagramu

Kompanija "Meta", u čijem su vlasništvu Instagram i Fejsbuk, saopštila je da planira da pooštri mere u vezi sa zaštitom mladih od štetnog sadržaja na društvenim mrežama.
Kompanija Meta najavila da će pooštriti mere zaštite mladih na Fejsbuku i Instagramu
Foto: Beta/AP
"Redovno se konsultujemo sa stručnjacima za razvoj adolescenata, psihologiju i mentalno zdravlje kako bismo pomogli da naše platforme budu bezbedne i prikladne za mlade ljude, što uključuje poboljšanje našeg razumevanja koje vrste sadržaja mogu biti manje prikladne za tinejdžere", navodi se u saopštenju kompanije.
Jedna od izmena je ograničenje vidljivosti određenog sadržaja, čak i ukoliko on dolazi od njihovih prijatelja ili ljudi koje prate.
To se, pre svega, odnosi na postove u kojima korisnici pišu o samoubistvu ili je prikazana golotinja.
 
Pored toga, mladi će biti "zaštićeni" od postova koji govore o duvanskim proizvodima, oružju, alkoholu, estetskoj hirurgiji i gubitku težine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija