Razdvajaju se Facebook i Instagram nalozi, neće više deliti informacije

Američka kompanija Meta saopštila je da će korisnici njenih usluga u EU moći da razdvoje svoje Facebook i Instagram naloge, kao i da prekinu vezu između drugih Metinih aplikacija.
Razdvajaju se Facebook i Instagram nalozi, neće više deliti informacije
Foto: Pixabay
Ove promene znače da će potrošači u EU moći da koriste Metine aplikacije koje neće međusobno deliti informacije o korisniku, prenosi tehnološki portal The Verge.
 
"Odluka firme Meta je doneta u svetlu činjenice da u EU u martu stupa na snagu novi Zakon o digitalnim tržištima (DMA), a korisnici u EU će u narednim nedeljama dobiti informaciju u promenama", kaže se u saopštenju.
Korisnici će između ostalog moći da koriste Messenger kao samostalnu uslugu bez Facebook naloga i da razdvoje Facebook i Instagram naloge ako su ih prethodno povezali.
 
Usluge platformi Facebook Marketplace i Facebook Gaming će biti dostupne iako korisnik nije povezan sa svojim glavnim Facebook nalogom.
Metina objava dolazi nakon što je kompanija Google ranije ovog meseca u sličnom duhu najavila da će omogućiti korisnicima da zaustave deljenje podataka između usluga kao što su Google Search, Youtube, Google Maps i internet pretraživač Chrome.
  • Limburg

    23.01.2024 12:51
    A korisnici izvan EU, tj ostatak sveta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija