Reč "cionista" bi uskoro mogla biti zabranjena na Facebooku i Instagramu

Meta je u petak potvrdila da procenjuje kada bi reč "cionista" trebalo da se smatra govorom mržnje usred rata između Izraela i Hamasa.
Reč "cionista" bi uskoro mogla biti zabranjena na Facebooku i Instagramu
Foto: Pixabay
Tehnološki titan, koji stoji iza Facebooka i Instagrama, potvrdio je izveštaje "Vašington posta" da razmišlja o proširenju zabrane govora mržnje kako bi uključio više upotreba tog izraza, naročito kada se čini da je zlobna zamena za "Jevreje" ili "Izraelce".
"S obzirom na porast polarizovanog javnog diskursa zbog događaja na Bliskom istoku, verujemo da je važno proceniti naše smernice za pregled postova koji koriste izraz cionista", rekao je portparol Mete odgovarajući na upit AFP-a.
Rekao je da se izraz cionista često odnosi na ideologiju osobe, što nije zaštićena karakteristika, ali da se "može koristiti i za označavanje jevrejskog ili izraelskog naroda".
 
Meta politika zabranjuje napade na ljude na temelju vere ili nacionalnosti, što znači da se kompanija suočava s izazovom razlikovanja kada se "cionista" odnosi na ideologiju ili grupu ljudi.
  • ционизам

    13.02.2024 10:31
    Резолуција Генералне скупштине Уједињених нација 3379, усвојена 10.новембра 1975. године, "утврђује да је ционизам облик расизма и расне дискриминације" са 72 гласа за, 35 гласова против и 32 уздржана.
  • Zemlja čudesa

    11.02.2024 19:34
    Glupost bez granica
    Sve što se zabrani postaje veoma popularno, i to je već nebrojeno puta dokazano još od vremena prohibicije u SAD početkom XX veka. Uostalom, istina i dalje postoji bez obzira na zabranu da se o njoj govori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija