Društvena mreža Iks vraća plave oznake besplatno dok je ranije tražila pretplatu

Kompanija Iks, poznatija kao bivši Tviter je ponovo počela da daje plavu kvačicu za neke njene korisnike.
Društvena mreža Iks vraća plave oznake besplatno dok je ranije tražila pretplatu
Foto: Pixabay
To se dešava nakon što je prošle godine ta kompanija počela da izdaje plave oznake samo za sve one koji plate mesečnu pretplatu u iznosu od osam dolara (7,3 evra) i sklanjala takve oznake sa mnogih poznatih ličnosti i drugih istaknutih naloga.
 
Godinama su plave oznake na profilima na društvenoj mreži Tviter predstavljali značke za verifikaciju koje su uobičajene na društvenim medijima za poznate ličnosti, političare i druge uticajne naloge.
To se promenilo nekoliko meseci nakon što je južnoafrički milijarder Ilon Mask kupio kompaniju za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine i kojoj je kasnije promenio ime u Iks.
U sredu kasno uveče i rano u četvrtak, brojni korisnici su prijavili da su videli da se plave kvačice vraćaju na njihove naloge, ili da se čak pojavljuju po prvi put, uprkos činjenici da nisu plaćali "premium" uslugu na Iksu.
 
Mask je prošle nedelje rekao da će svi nalozi na Iksu sa više od 2.500 verifikovanih pratilaca dobiti besplatno Premium funkcije koje uključuju kvačicu, a da će nalozi sa preko 5.000 dobiti Premium+, takođe besplatno.
 
Konkretno obrazloženje ove nove politike nije bilo jasno. Iz kompanije Iks nisu odmah odgovorili na zahtev Asošijeted presa za komentar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija