Facebook nekim firmama dopustio poseban pristup korisničkim podacima

Facebook je određenim kompanijama, među kojima su Netflix i Airbnb, omogućio privilegovan pristup korisničkim podacima, pokazali su dokumenti koje je u sredu objavio zastupnik u britanskom parlamentu.
Aplikacija za pronalaženje partnera Badoo i za usluge prevoza Lyft takođe su bile na listi kompanija koje su imale tu privilegiju, prema podacima koje je objavio Demijen Kolins.
 
Dokumente je dobio od programerske kompanije za razvoj aplikacija Six4Three koja trenutno vodi sudsku bitku s Facebookom. 
 
"Dokumenti koje je Six4Three prikupio za svoj neutemeljen slučaj samo su deo priče i predstavljeni su na način koji obmanjuje, bez šireg konteksta. Stojimo pri promenama koje smo uveli 2015. s ciljem sprečavanja deljenja korisničkih podataka drugim firmama", rekao je portparol Facebooka. 
 
Objavljena prepiska uključuje mejlove koje je Zakerberg razmenjivao s višim direktorom Džastinom Ostrofskim 2013, a u kojima se zabranjuje pristup podacima Vineu, usluzi za razmenu videosadržaja u vlasništvu Twittera.
 
Među mejlovima su i oni između Facebooka i nekoliko drugih tehnoloških kompanija u kojima pristaje da doda neke nove aplikacije na listu onih koji već imaju pristup korisničkim podacima s Facebooka.
 
Osim Badooa, tu su bile uključene i aplikacije za upoznavanje Hot or Not i Bumble.
 
Međutim, nekima je pristup podacima bio odbijen, uključujući uslugu za prodaju ulaznica Ticketmaster, sajt za kratke video sadržaje   Vine u vlasništvu Twittera i aplikacije Airbiquity.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija