Pretraživač Bing zabranjen u Kini

Microsoft pretraživač Bing navodno je najnovija žrtva zabrane zapadnjačkih internet platformi u Kini, prenose jutros zapadni mediji.
Pretraživač Bing zabranjen u Kini
Foto: 021.rs
Internet stranica Bing više nije dostupna u Kini, poput Google-a, Twitter-a, Youtube-a, Facebook-a, WhatsApp-a i drugih.
 
Izvori su za "Financial times" rekli da je Bing zabranjen po nalogu kineske vlade. Drugi izvor kaže da je kineska telekomunikacijska kompanija Unicom potvrdila navode da je vlada naredila zabranu Binga.
 
Kineska vlada godinama sprovodi stroge kontrole na internetu, cenzurišući osetljiv sadržaj i blokirajući pristup stranim internet stranicama.
 
Najveći svetski pretraživač Google napustio je Kinu 2010, ali navodno spokušava da se vrati na kinesko tržište pravljenjem cenzurisanog pretraživača. 
 
Internet stranice mnogih uruženja za ljudska prava i novinskih organizacija poput "New York times" i "Wall Street journala" takođe su zabranjene u Kini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija