WhatsApp uvodi novu funkciju koju su svi dugo čekali

WhatsApp, odnosno njegov vlasnik Facebook, vodi računa da njegova aplikacija za mobilno dopisivanje, pozivanje i razmenu datoteka bude redovno ažurirana s novim dodacima kako bi uspešno parirala drugim sličnim aplikacijama na tržištu.
WhatsApp uvodi novu funkciju koju su svi dugo čekali
Foto: Pixabay
Ali, ponekad se dogodi da WhatsApp bude konkurencija samom sebi i da neke od funkcija ne budu u isto vreme spremne za sve podržane platforme. Jedna od takvih je Fingerprint lock koju su korisnici uređaja s iOS platformom dobili mesecima ranije u odnosu na korisnike uređaja s Androidom.
 
No, to će se uskoro promeniti.
 
Korisnici beta aplikacije već su dobili nadogradnju koja Fingerprint lock donosi i na Android uređaja. Ostali će se morati da se strpe još neko, kraće, vreme.
 
Fingerprint lock nije po defaultu uključen, čak ni na uređajima na kojima se otisak prsta već koristi za otključavanje uređaja, već ju je potrebno samostalno uključiti. 
 
Nova funckija malčice je zakopana unutar postavki i da bi se došlo do nje potrebno je unutar menija Settings ući u podmenije Account i Privacy i odskrolati skroz na kraj i kliknuti na Fingerprint lock. 
 
Nakon aktivacije potrebno je još odabrati nakon koliko će se vremena neaktivnosti aplikacija zaključati. Na raspolaganju su tri opcije – odmah, nakon minut ili nakon 30 minuta. 
  • Filip

    18.08.2019 18:33
    Screen Lock
    Kod mene se opcija zove Screen Lock, a ne Fingerprint lock.
  • Antun

    18.08.2019 12:47
    ne azurno
    isao sada u podesavanja i nema te opcije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).