"Procurile" neke informacije o Playstation 5

Iako još nema službene potvrde specifikacija za PlayStation 5 iz Sonyja, procurile su nove informacije prema kojima bi novi PlayStation 5 trebalo da bude prava zver i bez problema će se nositi i s jačim konfiguracijama.
"Procurile" neke informacije o Playstation 5
Foto: Pixabay
Ono što zasad znamo je da će za pokretanje PlayStationa 5 biti zadužena AMD-ova tehnologija, procesor sa osam jezgre treće generacije na novoj 7 nm Zen 2 arhitekturi, dok će za grafiku biti zadužena nova Navi grafika. Sony obećava da će nova konzola imati podršku za 8K rezoluciju i frame rateove do 120 Hz, uz neke druge novitete. 
 
Ovaj put informacije je na svom Tviteru izneo Komači, poznat već po sličnim objavama još nepoznatih detalja. Prema njemu brzina grafičkog procesora PlayStationa 5 bi trebalo da ide sve do 2 GHz što bi trebalo da bude ekvivalent brzini od 9.2 teraflopsa. Gotovo jednako onome što pruža GeForce RTX2080 grafička kartica.
 
Ako je verovati novim informacijama, cena cele nove konzole koja pruža podjednake grafičke performanse mogla bi biti podjednaka ili niža ceni same grafičke kartice, a gde je još cena ostatka konfiguracije.
 
To potvrđuje i izjavu čelnog čoveka iza novog PlayStationa Marka Kernija koji je još ranije najavio kako nova konzola neće biti jednostavna nadogradnja prethodne. 
 
"Ključno pitanje je obogaćuje li konzola iskustva kojima već imate pristup ili pruža fundamentalne promene u tome šta igra može da bude", naveo je, a prema njegovim rečima, za PlayStation 5 bi trebalo da važi ovo drugo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija