Grupa američkih saveznih država pokreće istragu o tržišnoj moći Gugla

Grupa američkih saveznih država, predvođenih Teksasom, objavila je početak istrage o tržišnoj moći Gugla i da li ta kompanija na nefer način suzbija konkurenciju i nanosi štetu potrošačima.
Grupa američkih saveznih država pokreće istragu o tržišnoj moći Gugla
Foto: Pixabay
Samo nekoliko dana ranije je druga grupa država saopštila da istražuje tržišnu dominaciju Fejsbuka.
 
Istraga koju vode državni tužioci skoro svih saveznih država proširuje antitrustovsku istragu protiv tehnoloških giganata sa nivoa federalnih i kongresnih istraga i kazni koje im izriču evropski regulatori. Teksaški državni tužilac Ken Pakston je istragu protiv Gugla objavio na konferenciji u Vašingtonu. 
 
Krovna kompanija Gugla, Alfabet, ima tržišnu vrednost veću od 820 milijardi dolara i kontroliše toliko aspekata na internetu da je gotovo nemoguće surfovati mrežom, a da se ubrzo ne naiđe na bar neki od njenih servisa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).