Dronovi u SAD-u prvi put dostavili lekove pacijentima

Dronovi multinacionalne poštanske kompanije UPS prvi su put dostavili lekove u dvorište privatne kuće i u dom za starije osobe u SAD-u, objavila je ta kompanija.
Dronovi u SAD-u prvi put dostavili lekove pacijentima
Foto: Pixabay
Letom u petak u gradu Keriju u Severnoj Karolini, podružnica "UPS-a Flight Forward" "potukla" je konkurente u trci za to ogromno tržište.
 
Drugi dron dostavio je lekove iz apoteke pacijentima na javnu površinu u sklopu doma za starije i nemoćne osobe.
 
Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdeli na visini od šest metara. To su prvi takvi letovi izvedeni u sklopu programa koje je odobrila Savezna uprava za vazdušni saobraćaj.
 
Regulatori još uvek "bruse" pravila po kojima će bespilotne letelice raditi u američkom vazdušnom prostoru. Precizne smernice očekuju se 2021.
 
"Flight Forward" i startap kompanija "Matternet" potpisali su niz ugovora za dostavu bioloških uzoraka u nekoliko medicinskih ustanova.
 
"Wing", operater dronova u vlasništvu Googleove kompanije Alphabet, udružio se s lancem apoteka "Walgreens" i Federalnim poštama (FedEx) radi kućnih dostava u Kristijanburgu u Virdžiniji. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija