Facebook prvi put na zahtev vlade prepravio post jednog korisnika

Društvena mreža Facebook obavila je ispravku na nalogu jednog korisnika nakon zahteva Vlade Singapura, što je prvi put da ova kompanija reaguje u skladu sa zakonom jedne države protiv dezinformisanja.
"Dužni smo da vas obavestimo da Vlada Singapura smatra da ovaj post sadrži lažne informacije", navodi se u obaveštenju Facebooka na nalogu korisnika.
 
Vlada Singapura saopštila je da je naložila Facebooku da objavi javno izvinjenje na post od 23. novembra u kome se navode optužbe o hapšenju navodnog uzbunjivača i o izbornim neregularnostima.
 
Vlada Singapura je saopštila da su te optužbe "lažne" i "skaredne".
 
Ispravka, koja je usledila, vidljiva je samo za korisnike iz Singapura. Dodata je ispod originalnog posta bez ikakvih izmena samog teksta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija