VIDEO: "Siri" spasila čoveka koji je kolima sleteo u reku

Gael Salsedo (18) bio je 10. januara na putu prema koledžu u Ajovi, kada je zbog zaleđenog kolovoza izgubio kontrolu nad vozilom i završio u ledenoj reci Vinebago.
Salsedo se samo seća poslednjih trenutaka pre pada u reku.
 
"Nisam znao gde ću završiti i nisam znao šta da radim. Sećam se da sam razmišljao da ću verovatno umreti", rekao je Salsedo, a prenosi CNN.
 
Došao je k sebi kada je počeo da tone i spustio je prozore. Reka Vinebago bila je ispod temperature smrzavanja. Nije mogao da pronađe svoj mobilni pa je viknuo: "Siri, pozovi 911 (hitnu pomoć)!"
 
"Siri" je softver koji prepoznaje glas korisnika na mobilnom telefonu i izvršava glasovne naredbe.
 
Vatrogasna služba grada Mejsona brzo je odgovorila na poziv i stigla na mesto događaja, ali nisu mogli da otvore vrata vozila zbog izuzetno jake struje.
 
"Morao sam da izađem. Ruke su mi se smrzavale. Nisam osećao noge", kazao je Salsedo. "Neprestano sam padao i molio spasioca da mi pomogne. Jedva sam uspeo da izađem iz reke", dodao je.
 
Salsedo je uz pomoć spasilaca izašao iz ledene vode, a na obali ga je čekala hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu. Pušten je nekoliko sati kasnije, bez ozbiljnijih povreda.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija