VIDEO: Kako se kretala prodaja mobilnih telefona u poslednjih 15 godina?

Prodaja mobilnih telefona, iako zastupljena u jednom kraćem vremenskom periodu, donela je brojne promene trendova.
U zanimljivom videu možete pogledati kako se kretao poredak najpopularnijih proizvođača u zadnjih 15 godina, rangiranih po ukupnoj prodaji te godine.
 
Prikaz počinje u 1994. godini kad tržištem dominiraju tri proizvođača, a lider je američka Motorola s više od 19 miliona prodanih uređeja.
 
Smena na vrhu dešava se tri godine kasnije kad se na prvo mesto probija Nokia koja na njemu suvereno ostaje do 2011. godine. Lidersku poziciju tada preuzima korejski Samsung koji u najboljim svojim godinama ima i po 440 miliona.
 
Danas megapopularni Apple na listu dolazi tek 2010. godine. Prodaja iPhonea postaje globalni fenomen i kompaniju lansira do visokog drugog mesta sa oko 215 miliona prodatih uređaja.
 
Zanimljivo je pratiti kako u poslednjoj deceniji dolazi do pojave i ubrzanog rasta kineskih proivođača.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).