Papa: Promena pola strašna kao nuklearno naoružanje

Papa je uporedio posledice promene pola sa posledicama nuklearnog naoružanja.
Papa je uporedio posledice promene pola sa posledicama nuklearnog naoružanja.

Po njemu, promena pola nije ništa urođeno, već je ta potreba kreirana od strane društva u kome živimo. Ova izjava se pojavila u javnosti samo mesec dana nakon što je papa zagrljaja sa transrodnom osobom koja ga je pitala "da li za njega ima mesta u božjoj kući".

Papa je još izjavio: "Nuklearno naoružanje ima tu mogućnost da u samo par trenutaka uništi ogroman broj ljudi. Kada god pomislim na to, padne mi na pamet manipulacija polovima, genima, životima i razne transrodne teorije koje ne prepoznaju redosled stvaranja. Čovek koji želi da promeni pol, na putu je da načini greh protiv boga. Čovek i žena su vrhunac božje kreacije i to nikada ne smemo smetnuti s uma".

Ove papine kontroverzne izjave našle su se u knjizi "Pope Francis: This Ecomony Kills" koja je objavljena u januaru. Papa je intervju sa Italijanskim novinarom za ovu knjigu obavio još u oktobru prošle godine, a prevod na engleski se pojavio tek nedavno i momentalno je digao veliku prašinu.

  • 22.02.2015 20:01
    Istina
    U Bibliji sve jasno opisano. Papa ništa novo nije izmislio.
  • Andrija Šrek

    22.02.2015 14:34
    ...
    Ja prosto ne znam ni šta bih rekao na ovo...
  • 22.02.2015 14:29
    aaaa, evoo gaaa. već sam mislio da je ovaj malo normalniji. možda i jeste maaalo normalniji od prethodnika ali mora malo ovakvom izjavom da se vrati na staru, dobro poznatu stazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.