Srušio se ruski MiG-29, piloti se katapultirali

Ruski vojni avion tipa MiG-29 srušio se nedaleko od grada na jugu Rusije Astrahana tokom rutinskih vežbi, javljaju svetski mediji.
Ruski vojni avion tipa MiG-29 srušio se nedaleko od grada na jugu Rusije Astrahana tokom rutinskih vežbi, javljaju svetski mediji.

Letelica nije bila naoružana, a pilot i kopilot su se neposredno pre pada katapultirali i nisu povređeni.

"Do incidenta je došlo tokom redovnog trening leta u regionu Astrahana", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane. Takođe, navedeno je i da su piloti radio-vezom javili kontrolnom tornju da imaju probleme u letu, a po katapultiranju su javili i da nisu povređeni.

"Letelica nije nosila oružje, a na mestu pada aviona nema nikakve štete", dodaje se u saopštenju Ministarstva. Spasilačke ekipe su brzo stigle na mesto udesa, a piloti su helikopterom prebačeni na medicinske preglede.

Uzrok pada aviona MiG-29 još nije poznat.

  • 04.06.2015 14:05
    Samo vi vezbajte jos jace i bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet