Više hiljada demonstranata protiv Putina u Moskvi

Nekoliko hiljada pristalica ruske opozicije okupilo se na jugoistočnom kraju Moskve da demonstrira protiv petnaestogodišnje vladavine predsednika države Vladimira Putina.
Nekoliko hiljada pristalica ruske opozicije okupilo se na jugoistočnom kraju Moskve da demonstrira protiv petnaestogodišnje vladavine predsednika države Vladimira Putina.

Demonstranti su želeli da se okupe u samom centru Moskve, što im vlasti nisu dopustile, pa je skup održan u moskovskom distriktu Marjino. Učesnici su protestovali zbog političkog sistema pod kontrolom Kremlja koji održava Putina na vlasti i sprečava opoziciju da učestvuje na izborima. Takođe su se žalili na političku represiju i korupciju među zvaničnicima.

Lider opozicije Aleksej Navaljni pozvao je Ruse da ne odustaju od nade da mogu nešto da promene. Prema njegovim rečima, misija opozicije je da "radi sa onima koji ne veruju" da se išta može promeniti.
  • G

    21.09.2015 14:42
    A ja najviše volim kad neko komentariše kako je u Rusiji a da nikada tamo nije nogom kročio. E pa ja jesam živeo i radio, i za vreme Eljcina a i kraće vreme tokom dvehiljaditih i vrlo dobro znam da je razlika ta dva perioda kao nebo i zemlja.
    Staviću na stranu da uopšte nisam ni tvrdio da je Rusija "sjajna i bajna", to je nešto što ste mi vi stavili u usta, kao i paradoks o "enormno puno" tajkuna - za Putina je glasalo više od 65% izašlih na izbore odnosno oko 45 miliona građana, pa da izvinete ako tamo imaju toliko tajkuna, onda ta zemlja upravo po vašim kriterijumima i nije tako loša. U SAD, toj kolevci demokratije, 0.1% građana, njih oko 300 hiljada, poseduje imovinu koliko i "donjih" 90%. Čudno je zato da se retko vide takvi "tajkunski" komentari o njima, jer će ipak biti da upravo SAD vode u svetu po tajkunizaciji i bolesnom bogaćenju na račun siromašnih.
  • LOL

    21.09.2015 07:22
    BULLSEYE Rusofil_IQ0
    Pravo u centar. Naj vise volim kada neko komentarise sjajnu i bajnu Rusiju a pri tom nije mrdnuo van nase granice a kamoli bio u Rusiji. Nema korumpiranije drzave od Rusije. Putin je ugusio sredju klasu i napravio toliko bolesno bogatih na racun siromasnih i srednje klase kao ni jedna druga zemlja na svetu.Za njega glasaju samo tajkuni kojih ima enormno puno ostatak ne izlazi na izbore kao i kod nas a neka mala cifra onih koji izlaze na izbore pod ucenom ili sa nekim sitnim mitom glasaju za njega.Jel vam poznato ;).Klasicni apsolutista.
  • prečanin

    21.09.2015 07:19
    Skoro svi ruski milijarderi žive van Rusije, žašto ? U Rusiji imaju biznis koji im omogućavaju monopol Putin i Medvedev, naravno uz debelu nadoknadu !? Pa nije Putin za đžabe najbogatiji diktator na svetu, kako to ? Neznate ? Pa razmislite ? Zar zaista mislite kako je lud za Rusiju ili ruski narod ? Ne budite naivni, koliko novaca toliko muzike ! Sutra nedaj Bože, da pukne nešto u Rusiji, prvi on beži napolje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet