Najtopliji mart u poslednjih 136 godina

Mesec mart ove godine bio je najtopliji u poslednjih 136 godina, a prosečne temperature skočile su širom sveta za 1,28 stepeni, saopštio je NASA svemirski centar Godar u Merilendu.

U martu 2010. godine zabeležen je porast prosečnih temperatura širom sveta za 0,92 stepena. Porast temperatura posebno je izražen na ekstremnim severnim geografskim širinama, regionu koji je najosetljiviji na toplotu.

Skok temperature na 7 stepeni iznad proseka znači intenzivnije topljenje leda, dužu sezonu topljenja, nestanak tankog leda, a ono što najviše zabrinjava je ulivanje milijardi tona vode u slane okeane, što će poremetiti sposobnost kretanja toplih struja.

NASA upozorava da su oktobar, novembar, decembar, januar, februar i mart srušili rekorde u globalnim temperaturama, kao i da se taj trend nastavlja.

Autor: Beta

  • Mikrotalasar

    17.04.2016 14:14
    Buducnost je pak u sigurnim rukama, samo pogledajte mlade sto veselo pjevaju i skakucu uz Cjecine pjesme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet