Zubaru osam godina zatvora zbog mučenja pacijenata

Holandski "zubar monstrum" osuđen je na osam godina zatvora zbog mučenja pacijenata i mahinacija sa socijalnim osiguranjem u Francuskoj.
Mediji su otkrili užasavajuće priče pacijenata, od kojih su neki bili penzioneri: vadio je zdrave zube, puštao da se stvore infekcije i naplaćivao usluge više desetina hiljada evra.
 
U martu 2012. godine, zubar je Silvijani Bulestik izvadio odjednom osam prednjih zuba i zamenio ih protezom koja se loše uklapala. Zatim je, dok je još trajala bolna procedura, otišao na ručak. Šezdesetšestogodišnja udovica bila je jedna od više desetina žrtava Jakobusa van Niropa, koji je mučio svoje pacijente u periodu od tri godine.
 
Holanđanin je optužen za ilegalno bavljenje stomatologijom u Francuskoj i povređivanje pacijenata od 2009. do 2012. godine, kao i za preskupe intervencije i naplaćivanje imaginarnih procedura.
 
Optužen je za 61 delo, a 51-godišnji zubar nije pokazivao emocije kada je sud doneo presudu.
 
Autor: Rojters
  • marko

    28.04.2016 11:41
    nisu valjda zubari
    gori nego politicari,
  • MarijaS

    28.04.2016 10:02
    Imala sam slično iskustvo kao LOL, ali u privatnoj ordinaciji. Najbolje je obratiti se još nekom za savet uvek kada vam se učini nešto čudno u odnosu lekara ili u dijagnozi. I lekari su ipak samo ljudi.
  • LOL

    28.04.2016 08:46
    rUSOFIL podrzavam
    Na zalost ima ih i kod nas. I imao sam prilike da se susrtnem sa jednom doticnom doktoricom u NS i to u drzavnoj ambulanti. Redovno odlazim kod zubara na kontrole iako nikad nisam imao nekih posebnih problema. Na zalost u ambulanti se leakri menjaju kao carape pa covek nikako ne moze imati svog stalnog odabranog zubara. Prosle godine otisao sam na pregled a izasao sokiran kada mi je dr saopstila da imam haos ni manje ni vise pet vecih kvarova i zub kome navodno nema spasa i trebalo bi raditi nadogradnju. Ostao sam zatecen pogotovo sto kontrole radim na 6 do 12 mes i predhodno nije bilo nista. Dok sam se ja preracunavao koliko ce to sve da me staje direktor firme me je poslao kod svog privatnog zubara. Nakon pregeda i snimanja zuba saopstio mi je nesto sto me je jos vise sokirao da nemam niti jedan karjes a kamoli zub za koji treba nadogradnju.Jedna od plomb je samo napukla i preporucio je da se promeni u narednih godinu dana. Posto je to samo bila kontrola a cene su mu malo previsoke odlucio sam da odem po preporuci kod drugog privatnika koji je sve potvrdio i odradio zamenu pombe za pristojnu cenu.Nije mi samo jasno sta je bio cilj te zubarke dali oni dobijaju platu po ucinku, dali dobijaju procenat ali u svakom slucaju probala je da me zavrne onako narodski receno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet