"Tom i Džeri krivi za nasilje na Bliskom istoku"

Crtani filmovi i video igrice Tom i Džeri su glavni razlog nasilja na Bliskom istoku, saopštila je egipatska obaveštajna agencija.

"Karikature crtanog filma opisuju nasilje na zabavan način", rekao je Salan Abdel Sadek na konferenciji pod nazivom "Mediji i kultura nasilja" na Univerzitetu u Kairu.

Abdel Sadek, šef državne informativne službe u Egiptu, rekao je kako su video igrice delom krive za nasilje i ekstremizam u regionu.

"Video igrice se šire rapidnom brzinom, a za mladog čoveka je postalo normalno da dugo sedi za računarom zabavljajući se na taj način. Ljudi su zadovoljni kada mogu da učestvuju u tučama i borbama", smatra Sadek.

On je takođe upozorio da interni mediji u Egiptu, iako proizvode za domaću publiku, ima uticaj na međunarodni imidž zemlje. Uprkos upozorenjima na opasnosti od nasilnih video igara i crtanih filmova u kojima je prisutno nasilje, egipatska vlada ne planira da cenzuriše takve sadržaje.

Autor: 021

  • w

    05.05.2016 08:57
    Odrastao sam na istim crtaćima i nisam nasilan, ali ono što je sigurno da je za nasilje kriv imaginarni čika sa neba, pa je lik ovde pomešao lončiće. Sada će da zabrane i crtaće samo da ih što više približe srednjem veku kada pojedinci najlakše vladaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet