Sve više podmetnutih požara u izbegličkim kampovima u Nemačkoj

Nemačke vlasti su prijavile porast broja podmetanja požara u skloništima za izbeglice tokom ove godine.

"Ove godine smo već imali 45 slučajeva podmetanja požara", rekao je Holger Minh, direktor Savezne kriminalističke policije (BKA) i dodao da ga posebno zabrinjava povećanje obima nasilja.

Tokom 2015. godine, kada je Nemačka otvorila vrata za oko 1,1 milion migranata, uglavnom iz ratom razorene Sirije, prijavljena su 92 slučaja podmetanja požara u centrima za azilante, u poređenju sa samo šest tokom 2014. godine, rezultati su statistike koju je BKA objavila krajem januara.

Minh je rekao da nema saznanja da su neke velike desničarske grupe odgovorne za požare, dodajući da su većinu paljevina izazvali ljudi naseljeni u područjima u blizini skloništa za izbeglice.

Direktor BKA je istakao da ga posebno zabrinjava rastući govor mržnje na Internetu usmeren protiv izbeglica, a koji bi mogao biti okidač za podmetanje požara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet