EP u fudbalu meta Islamske države

Potencijalna meta Islamske države je Evropsko fudbalsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, iako za sada nema konkretnih dokaza o planiranom napadu, izjavio je danas šef nemačke nacionalne obaveštajne agencije Hans Georg Masen.

"Mi znamo da IS ima na meti Evropsko prvenstvo", rekao je Masen za list "Rajniše post". On je dodao da postoji povećan broj indicija da IS, Al Kaida i Nusra Front žele da izvrše napade na zapadne ciljeve, prenosi Rojters.

Na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj očekuje se oko 2,5 miliona gledalaca na 51 utakmici, gde učestvuju 24 reprezentacije.

Biće, takođe, formirane i posebne zone za navijače, koji će moći da gledaju utakmice na džinovskim ekranima u većim gradovima, navodi Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.