Spaseno više od 500 migranata

Italijanska obalska straža i mornarički brodovi potpomognuti irskim mornaričkim brodom spasili su u Sredozmenom moru više od 500 migranata koji su se krijumčarskim čamcima uputili iz Libije, saopštili su danas italijanski i irski zvaničnici.

Ovo je najnoviji slučaj spasavanja koje je izvela multinacionalna patrola južno od Sicilije, a koja je ove nedelje spasla na hiljade migranata.
Irska vojska je saopštila da je brod koji je rasporedila ranije ovog meseca radi humanitarnih operacija pretraga i spasavanja, spasao 123 migranata iz gumenog člamca dugog 12 metara i izvukla iz vode telo muške osobe.

Brod italijanske mornarice spasao je 101 migranta sa drugog gumenog čamca, dok je brod italijanske obalske straže, koja koordiniše sve spasilačke operacije mornarica, teretnih brodova i brodova humanitarnih organizacija, spasao 322 migranta sa čamca koji je počeo da tone.

Papa Franja se danas u Vatikanu obratio pred nekoliko stotina dece, među kojima su mnogi migranti, koja su došla sa italijanskog juga da ga vide, i tom prilikom poručio da migranti "nisu opasnost, već su u opasnosti".

  • MMIROSLAV49

    28.05.2016 19:35
    Ima li njima kraja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet